hu ha ilyen helyen dolgozol az tutisag. egy regi stilusu (m3,m2,md,stb) felhuzokar kene nekem, meg egy m6ttl zaridotarcsa (a test es a belevalo skala lemez). nem tom ilyet nem e lehetne a szervizbol tarhalni (no persze nem ingyer, csak ugye nem szeretnek alkatreszt eladni...) persze az ebayon is keresgelek, de ritka az alkatresz (vagy horror aron adjak, vagy valami hulyeseg van vele, pl multkor volt egy csomo de valami okos befestette feketere es nagyon rondan sikerult, talan ezert is arulta).
az m6ttl es m7 vakuzasaban az a jo hogy otf. a tobbi nem, meg a digitek sem. igy el lehet tavolitani a vakut a vazrol, teszoleges rekeszt (es zaridot) hasznalva. az olympusnak is van egy nagyon faxanyos es frappans megoldasa a flashmatic, amihez eleg csak a gn szamot beallitani. igaz hogy nem otf de nem kell bajlodni a vakuval es a rekesszel. az is nagyon tetszett csodalom hogy komolyabb gepekben nem alkalmaztak (marmint masok mert az olympus az is sorozatban is azt hasznalta de annak meg sajat vakutalpa van, aztan jott az om szinten otf-el).
ha valakinek nem hianyzik a fenymero es eleg a sima automata vaku akkor en tutter m2-t hasznalnek. sztem sokkal igenyesebb es jobban osszerakott gep mint az m6, nem is tudom keszult e meg olyan jo minosegu. talan az m3 (no meg regi mp) de abban meg nincs nagylato. meg az m6j nel is jobb (belul) mert az vegso soron egy regiesitett m6 ami belul tele van muanyaggal.
kinabol (hk,taiwan,tavol kelet) most biztos nem rendelek adaptert mert onnan honapokig jonnek a csomagok, nagyon raszalltak ezekre. akkor mar inkabb angliabol. talaltam is par darabot, majd nekiduralom magam (persze jobb szeretem, meg ha kicsit dragabb is, bemenni egy boltba, vagy hasznaltan megvenni es egybol kiprobalni, nem varni es varni..).