Jolida Creative Commons License 2012.12.13 0 0 242

A kacsa- liba alkatrészek sütéséből nálam is többnyire marad annyi zsír, hogy ha azzal kell sütni, (általában olajat -ha kevés kell, akkor jó olivát-, vagy vajat használok) akkor elég.

 

Például legutóbb csirke máj szívvel, sok hagymával, zsírban eltéve várta a feltámadást. Ehelyett a vejeim és az unokáim megették vacsorára lila hagymával és frissen sütött (lefagyasztom a jó kovászos cipókat) kenyérrel. :-)

 

Ma vacsorára húszperces menü volt a tízes szám bűvöletében. :-)

 

Tíz perc alatt felforrt a víz, másik tíz alatt megfőtt a (kb. fejenként tíz deka) durum spagetti. Amíg ez zajlott, tíz deka jó húsos szalonna megpirult, ráborult egy üveg bazsalikomos mártás, kettőt rottyant. Legnagyobb unokám ez alatt lereszelt (kb.) tíz deka füstölt sajtot.

 

A kész tészta összekeverve a mártással, megszórva a sajttal még az örökké enni képes kamaszt is eltelítette. :-)