Ha hideg helyen áll, már pedig ott kell állnia, akkor elég kb. havonta egyszer, csak hogy ki ne száradjon. De viz ne álljon az alatta lévő tálcában.
Savanyú tőzeget kell az ültetőföldjébe keverned. Mivel valószinúleg nem savanyú a talaj felétek sem ( sajna Magyaország területének csak egész kicsi hányadán savas )
Én úgy ültettem a magoliáimat, hogy kb. 1 méter átmárőjű körben kb. 70-80 cm mélyen kitermeltem a földet, majd hozzákevertem 1 vödör érett szervestrágyát és kb. 4 vödörnyi savanyú tőzeget és igy raktam vissza a földet, ebbe ültettem.
Nagyobb gazdaboltokban árulnak nagy bálás ( 300 l) baltikumi savanyútőzeget (ph3,5 - 4) kb. 2500-3000 Ft-ért, de ennyi azért nem kell egy növény alá.
Ezért írtam korábban, hogy az ültetésre kell egy kis pénzt és energiát áldozni, de utána viszont kárpótolni fog az évről évre hatványozottabb virágzásával.
Első évben rendszeresen locsolni, főleg nyáron, lehetőleg esővizzel, utána, már max a nyári aszályos kánikulákban, de én már akkor sem szoktam az enyéimet.
Ja, annyi a fényképről, hogy biztos nem mind virágrügy, mert azok ducibbak, de hátha szerencsés leszel és már lesz 1-2 virág is.