bohaQi
2012.12.13
|
|
0 0
13684
|
foveon: Nem ttl, hanem sima. Nagyon sokáig az M2-ővel szemezgettem, de aztán annyiért ajánlották az M6-ot, vadonatúj állapotban, fél év garanciával, amennyi az M2 lett volna, úgyhogy egy kis netes keresgélés után emellett döntöttem. Mostanában én is kacérkodom a javítgatás, szerelgetés gondolatával, de még soha nem csináltam ilyet. Illetve netes útmutatás alapján beállítottam a Canon P távmérőjét, mert nem volt pontos. Most sikerült szereznem hozzá egy szerelési útmutatót, úgyhogy valamikor ráveszem magam, hogy szétszedjem és kitisztítsam a keresőjét, mert ráférne. A kísértésről meg ne is beszéljünk, pár hónapja egy klasszikus fényképezőgép üzletben dolgozom részmunkaidőben (nem Magyarországon), minden munkanap küzdelem a kísértéssel.:) Konverterből nekem eddig csak pozitív tapasztalotom volt ilyen ebay-es párdolláros kínai konverterekkel. Van egy voigtlander is, de semmi különbséget nem vettem eddig észre közöttük.
Rollei: Köszönöm a részletes magyarázatot, semmit nem tudtam a régi elemekről, bár bevallom még párszor el kell olvasnom amit írtál, hogy felfogjam. Ez a Wein Cell márka azzal reklámozza magát, hogy, forradalmi cink-levegő elemeket árul(fogalam sincs ez mit jelent) és hogy az alkali verzióhoz képest stabil feszültséget biztosít 1.35V-on, ezért hűdejó a régi elemek helyett. De hát mégse. Ezek szerint együtt kell élnem a túlexponálással, meg megpróbálom legközelebb arányosan rövidebbre venni az előhívást, akkor elivileg nem lesz túlexponált a negatív, ha jól gondolom. |
|