bohaQi
2012.12.13
|
|
0 0
13678
|
veloman: Nem olcsó sajnos. Én úgy próbálok spórolni, hogy a negatívokat magam hívom elő, majd bescannelem, és a jobban sikerülteket aztán magam próbálom nagyítani a sötétkamrában. Persze abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy az egyetem fotóklubjának a sötétkamráját ingyen használhatom.
foevon: Én is az elemre gyanakodtam, de próbáltam a Wein Cell MRB675 elemével, ami elvileg az eredeti PX675-t hivatott helyettesíteni, meg az 1,5V-os alkálival is, de a mindd a kettővel túlexponál. Azt olvastam, hogy ahogy gyengül az elem, úgy kezd túlexponálni, de a vadiúj elemekkel is ez a helyzet, szóval nem tudom mit lehetne még kipróbálni. Igazad van, ha zsebben hordozós kategória, akkor az XA, vagy Olympus 35RC a legjobb lehetőség talán(Esetleg Leica CL?). Én is a leica m-re szavazok egyébként, de azért nem kis van különbség árban a Canon meg a Leica között, a Leica M6-om pontosan nyolcszor annyiba került mint a Canon P-m, és akinek csak a végeredmény a lényeg, az nem sok különbséget talál a kettő között. |
|