krizsi_l Creative Commons License 2012.12.12 0 0 238

Akkor én is egy halas ajánlattal:

 

Posírozott süllő a'la Krizsi:

Szeletből, filéből egyaránt készíthető. A szeleteket sózzuk fehér borssal borsozzuk, pici friss citromlével locsoljuk. Fedhető lapos edényben 1/3 - 1/2 rész jófajta száraz fehérbort (pl Juhfark) vízzel hígítjuk. Bele egy kis fej vöröshagyma félbevágva, párszem egész bors, a bor savasságától függően citromlé. Pár percig fedő nélkül forraljuk, bele tesszük a hal darabokat, lefedjük, és a gyöngyözés határán 5-10 percig főzzük. A hús ne főjön teljesen meg, jól eltalált főzési idő esetén a hús feszes, rétegekben szétfejthető marad. Kiszedjük a halat, melegen tartjuk. A hagyma, egész bors kihalászását követően kissé beforraljuk a főzőlevet, kb a lével egyező mennyiségű tejszínnel felengedjük, kaporral (ízlés szerint elhagyható), szükség szerint sóval, fehér borssal után fűszerezzük, a fehérbort adunk hozzá. Keményítővel besűrítjük, a halat visszatesszük a mártásba, lefedve tároljuk a házi széles metélttel való tálalásig.

Más hasonló ízvilágú, textúrájú halból is készíthető.

Előzmény: big-dewil (237)