józsika1986 Creative Commons License 2012.12.11 0 0 4477

Most gyorsan lerajzoltam-bescanneltem ,hogy én hogy is képzeltem el az egytengelyes traktoromat :)

remélem kivehető belőle a lényeg :)

és azon gondolkodtam ,hogy előzőekben rosszul számoltam mert talán 1:6 ot számoltam a motortol a kerekkig? :s

a motortol a váltó nyelestengelyig 1:4 :) a váltóban 1. fok : 1:1/2  ; 2.fok : 1:1

és a lada hidban talán 1:4x áttétel van?  tehát elméletileg nem lesz gyors se de lassú se és ha szerencsém van akkor kapok egy több célra használható kis gépet :)

mivel a jelen épitési tervem szerint a váltó keresztbe lesz tehát ami addig a véglehajtásokat hajtotta az fogja most hajtani a zsiguli hidat ,és ami előre hátra TLT tengely az oldalkihajtás lesz mindkét oldalra :) és ha jol épitem akkor a kormányt megforditva munkagépeket lehetne meghajtani(például: kétodlalrol meghajtott talajmaró ,seprőhenger stb...)

Tehát a motor fordulathoz viszonyitva a TLT-k (egy átmenő tengely) 1:4 ami egy kb 2160/min (motor fodulat) leadná az 540 /min (TLT) fordulatot :) na jó a fordulatméricskélésbe nem bonyolódok bele ...

és még marad egy kihajtás a haladási irányba :) oda is lehet például alternáló kaszát :) mivel a hid előtt van igy 2 seb,fok.ban leadja az 540/min 1. seb.fokban pedig a 270/min fordulatot :) ez elmélet lehet eltérés de valószinűsitem ,hogy közel fog állni hozzá :)

ha odaérek akkor pontosan átszámolom az összes fogaskereket ékszijtárcsáka pontosan megmérem stb...

a TLT-k állandóan hajtanak mert ugye átmenő tengely és egyben a nyelestengely is :) a szijtárcsa egy seeger gyűrűvel van rögzitve a spanolást pedig egy Rába spanolóval oldottam meg vadi új avval nem lehet hiba :)

a kupplung pedig röpsúlyos"ezt valahol gyengének találom " :s de viszont balesetvédelmi szempontbol meg jó :) mert ha például "leesik" a paraszt a szekérröl a gép megáll :)

na és még egy terv ez kitudja mikor lesz esedékes (egyenlőre örülnék ha erre lenne időm) de ha ez összejön akkor gondoltam mint vannak a pl padkahenger HATZ dieselmotorok (ez tuti egyenlőre halasztást kap anyagi okok végett :) de tervnek szerintem nem rossz :) na akkor lenne tuti gép ;) :)

lényegében röviden összefoglalva a tervemet ha összejön akkor kapok egy nagyon jó kerti többfunkciós kistraktort  a "sufnibol" :)

és végül de nem utolsó sorban itt a "gyors tervrajzom" :D

üdv

Előzmény: józsika1986 (4475)