Az én csemege uborkám még senkinek nem volt savanyú én a receptet 7dcl üvegre tudom csak mert mindig abba csinálom.
Amikor megtöltöttem az üveget uborkával, benne van a kapor , torma, bors, babérlevél fekete ribizli, v. megy fa levél. akkor teszek bele 2 teáskanál sót, 2 evőkanál cukrot, 6 evőkanál 10 %-os ecetet, hidegvizzel teli töltöm a tetejére borsószemnyi Na benzoátot, teszek rá folpakot, csavaros tetőt. Fazék aljába konyharuhát bele az üveget és forrástól számított 5-6 percig gyöngyözve főzöm, az üvegbe hagyom kihülni.
Nem rég találtam rámolás közben egy tavalyi üveggel kifogástalanul finom volt. Soha még nem romlott meg.
Lehet, hogy céklát még érlelni kellett volna? Azért tartom furcsának, hogy neked túl savanyú lett, mert én nem birom a nagyon ecetes dolgokat, és nekem nagyon kellemes volt az íze.
A káposzta és a cékla a felhasználáskor volt 1-1 kg.? Mert a káposztából azért jelentős a vesztesség és a megtisztított cékla is veszit a súlyából.