Top 66 Creative Commons License 2012.12.08 0 0 53393

Pavel!

(hangsúlyozom,szeretek elmélkedni és kimondani  leírogatni a saját véleményemet,senkit nem akarok bántani,csak őszinte akarok lenni,hátha mások is leírják a véleményüket, esetleg ezzel is segíthetünk)

2 sorral nagyon nehéz az utolsó meccsen hosszabbításban is játszani .Ha jól láttam cserélgette a sorokban a játékosokat az egész meccsen,de ez mindig kavarodást hoz,mert nincs meg az összeszokottság.  Végre voltak lövések  ezek  nem voltak túl pontosak,de nem csak a passzív tologatást láttam. Ha az edzőnek nincs több bevethető játékosa akkor ez van. Még így is voltak olyanok a pályán néha,hogy a szívbaj kerülgetett,mert lehetett látni,hogy nem üti meg a szintet .Pedig ez a szint,mint láttuk nem túl magas.(Még a Szingapúr elleni meccsen is lehetett látni jó pár játékoson,hogy max ezt a szintet üti meg a játéka.) Canada csapata 4-5 jobb játékosból áll,ezeket nem tudtuk semlegesíteni kellőképpen és a kondi  megint kijött,nem a végén,mert akkor már bárki lőhetett gólt,ez a szerencsén is múlik. A fáradtságot Martinon is lehetett látni. Egész meccsen érezhető volt a fáradtság. Most a szerencse se volt a csapattal. Küzdöttek becsülettel,de az a kicsi plusz hiányzott amiről régóta beszélünk itt a fórumon is. Szembetűnő volt,hogy mennyire nincsenek hozzászokva a test játékhoz a Magyarországon játszók. Itt nem fújta le a haver bíró,itt tovább engedték. Ha az apukák megértik hogy otthon normális legyen a játékvezetés és a fiúcskák szokják a nemzetközi meccsekhez hasonló bíráskodást,akkor a hasonló meccseket könnyebben vehetik a Válogatott játékosok!10 éve papolom ezt és minden Vb után beigazolódik a papolásom.

Mindent egybevetve magamra és Füfkére tudok vissza utalni.1+1 sorsdöntő hozható meccsünk volt,ahol egy erősebb,de verhető csapatot kellett volna verni és egy gyengébb csapatot kellett volna verni. A Lengyel ellen a szív ,erő és győzni tudás hiánya és az edzők  taktikai hibái vannak a vereségben,a másodiknál a győzni tudás hiánya és a fizikai erő hiánya vezetett a vereséghez. Szokták mondani…teher alatt nő a pálma….ezt a terhelhetőséget is meg kell tanítani a játékosoknak!Tétmeccsen nyerni!A fiatalok egy részének meg lehet tanítani,persze vannak olyanok akiknek ezt hiába tanítod. Oli,Dennis tudják miről beszélek és tudják hogy kell nyerni,de 2-en kevesek ,főleg ha elnyomják őket.Capeczék és a fiataloknál pár srác talán ezt megtanulja és megérzi.Érdekes eljátszani a gondolattal,hogy 4-5 más bevethető játékossal hova jutott volna ez a csapat a Vb-n.Gondoljunk csak Szlovákiára vagy Németországra!Vezetőség!Lehet,hogy a Finn és Magyar  bábu k helyett a Magyar tehetségeket és jó játékosokat kellett volna a Csapatba csábítani!A Csapat aki kint volt szerintem megtette a magáét,ennyire tellett,annyi volt bennük most.A vezetőség és az edzők nagyot buktak megint!

Ahogy láttam lehet,hogy Dennisnek is ez volt az utolsó meccse,de Olinak is sajnos valószinűleg ez volt az utolsó..Nehéz lesz nélkülük. Hihetetlen sokat segítettek a Magyar Válogatottnak a 10 év alatt.Én büszke vagyok rájuk és arra is,hogy 4Vb-én együtt játszottam velük és szép eredményeket értünk el.Talán érdemes lenne ahogy volt Füzi – Nádor búcsú meccs,lehetne szervezni  egy Schmidt búcsú meccset is.(persze nem akarom visszavonultatni őket,ez mind akkor lehetséges természetesen,ha ők így gondolják)Nekem az óríási élmény volt és jól esett az emlékérem is!Sejtem kinek az ötlete volt és ezt nem is felejtem el,mint ahogy Füfkének se a szervezést.Ez a Schmidtek esetében is lehetne az ő feladata.:)

Köszönet nekik,ha búcsúznak ha nem akkor isJ  mükke bra fiúk!