zsebi41 Creative Commons License 2012.12.06 0 0 810

nekem nem ázik el megpírítod rendesen a cipócskát? én levágom a tetejét a belét mikor kiszedtem szépen megpirítom a tetejével együtt, amivel lefedem tálalás után.

 

Ragu levest mindenféle húsbol készítettem már, gyakorlatilag egyformán.

Mondjuk legyen csirkéből kevés hagymán megpárolom a húst, sózom borsozom, teszek bele tettszés szerint feldarabolt sárgarépát, fehérrépát zellert, készre főzöm, a végén teszek bele jó sok tárkonyt, tejszint, v. tejfölt kis citromlét és már tálalom is.

 

Lehet bele gombát is tenni lehet, csak gombából is készíteni, készítettem malachúsból is.

 

Itt egy másik csodálatos káposztás étel.

 

 

 

Zalai borítós

Hány személyre: 6

» 10 savanyúkáposzta-levél
» 60 dkg sertés lapocka
» 1 fej hagyma
» 2 tojásnyi zsír
» kis darab füstölt szalonna
» 1 mk. bors
» késhegynyi majoránna
» 1 ek. liszt
» 1 gerezd fokhagyma
» 1 ek. liszt
» 2 ek. paradicsompüré
» 1 dl bor
» A tésztához:
» 25 dkg liszt
» 2 tojás
» diónyi vaj
» kevés s
» 1 pohár tejföl
» 3 tojás

A felkockázott szalonna zsírját kisütjük, majd ebben megpirítjuk a hagymt, és hozzáadjuk a felcsíkozott húst. sozzuk, borsozzuk, a majoránnával és az összepréselt fokhagymval ízesítjük, majd beletesszük a paradicsompürét és egy kanál lisztet is. Eközben egy tálban összekeverjük a lisztet, kevés vajat, a tojásokat, sozzuk. Ebből tésztát gyúrunk, felcsíkozzuk, és megfőzzük. A tojások sárgáját, a vajat, a tejfölt, a tésztát és a húst összekeverjük, majd beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert habot is. Ezután egy lábos aljára kevés káposztát teszünk, rátesszük ezt a masszát, majd meglocsoljuk a borral, és befedjük a többi káposztával. Így sütőbe tesszük és kb. 30 perc alatt készre sütjük.

 

 

Ez egy óriás adag, én sokkal kevesebbet készítek, és kész cérnametéltet használok tésztának. Kicsi  egyszemélyes cserépedénybe teszem a sütőbe Ja és én a lábaska aljára nem kevés káposztát teszek.

 

Előzmény: islamorada (809)