Én a Soroksári Auchannál szoktam tankolni, idáig még nem volt vele bajom, sőt többet el tudtam menni egy tankkal mintha egy útba eső OMV-nél tankolnék. Voly egy idő amikor felváltva tankoltam és néztem melyikkel mennyit tudok elmenni ugyanazon az útvonalon. Mostanában elég keveset kell autóval járnom de még most is az Auchannál tankolok.
A prémium benzinnek meg szvsz nem lenne szabad, h létjogosultsága legyen. A normál benzinnek kellene, hogy tudja azt amit kell de nem tudják, azoktól megy szarabbul az autó és nem a prémiumtól jól. A premiumtól megy úgy ahogy egyébként kellene.
Érdekes módon ha Ausztriában tankolok akkor egy tankkal sokkal többet elmegyek mintha otthon tankolnék.
A legtöbb autó be van állítva egy bizonyos oktánszámra. Ha jobbat teszel bele azt nem fogja tudni. Sztem. Ha rosszabbat akkor a kopogásérzékelő érzékeli és hozzáállítja a gyújtást, és ezért nyilván szarabbul fog menni. Némely régebbi injektoros autókban még kézzel lehetett váltani, h milyen oktánszámú benzinnel menjen.
A benzinárban meg azért sok az adó -azon kívül, hogy egy nagyon jó bevétel az államnak- hogy ne járjanak olyan sokan autóval. Sok autóhoz sok és széles út is kell ami nincs és nem is akarnak építeni.
USÁ-ban 87,89,91-es oktánszámú benzinek vannak -fele ennyiért- és azzal is nagyon jól elvannak, dízel autó szinte nincs is az utakon. Itt meg már 100-nál tartunk.