Sziasztok!
Jó rég jártam erre. Még régen, amikor az első digitális kamerámat akartam kiválasztani....
Most ismét itt vagyok, mert a Sony DCR-HC94-em megdöglött... :-(
(Valószínű egy nyomorult flexi kábel adta meg magát, lehet is kapni az ebay-en, csak épp kicsi az esélye, hogy meg is lehet csinálni, mert kersztül megy mindenen, rá van forrasztva egy nagy rahedli cucc is, úgyhogy jó lesz a gyekereknek játszani, meg fényképezni.)
Tehát szeretnék méltó utódot neki. Viszont mivel meg voltam elégedve vele, az utóbbi 7-8 évben ezért nem is követtem a piacot és a technikát.)
Ami miatt ezt a Sony-t választottam akkor:
1. jó nagy CCD-je volt (kategóriáján belül), ezért jó képet csinált beltéren
2. volt beépített vakuja is a fényképező üzemmódhoz (kövezzetek meg, de nem szeretek kamerát ÉS fényképezőt vinni magammal, így tudom, hogy nem kapok egy Canon EOS szintű képet, de ez a kompromisszum nekem belefér)
3. miniDV rögzítési mód -> videó szerkesztésekor nem volt veszteség, mert a miniDV veszteségmentesen rögzít szalagra
4. az EVF (kukucska) kellett, erős fényben kifejezetten hasznos, amikor az LCD-t a kutya nem látná
5. optikai képstab és jó lencserendszer
Igazából nem azt szeretném, hogy mondjátok meg nekem, mi legyen az utódja, inkább javaslatokat szeretnék kérni, hogy el tudjak indulni a HD kamera választékban.
Szempontok:
1. beltérben, gyenge fényben jó kép
2. beépített vaku fényképezéshez (külső vakupapucs nem kell)
3. lehetőleg veszteségmentes tömörítést is tudjon
4. legyen EVF is
5. optikai képstab, jó lencserendszer
Mire kell figyelni a mai kameráknál? Hol vannak a marketinges átverések?
Segítségeteket előre is köszönöm!