BGOcsa Creative Commons License 2012.12.04 0 0 4353

Üdvözlök mindenkit a fórumon, még új vagyok itt, bár már régóta olvasgatom az írásaitokat, kb a feléig végig is olvastam a bejegyzéseket. Sok hasznos infót begyűjtöttem az eddigiekből, de mindíg újabb és újabb kérdések is megfogalmazódnak bennem. :)

Jelenleg nincs még saját traktorom, de szeretnék egyet vásárolni. Az építéshez azt hiszem, hogy nem vagyok még elég felkészült sem szerszám, sem tudás terén, így inkább egy kész, vagy majdnem kész, esetleg motorhibás gép vásárlásán töröm a fejem.

A traktor nagyrészben vontatásra (10-15 mázsa) kellene, másod sorban pedig kis kertek szántására. Jelenleg van a családban egy nem használt briggs motoros kapálógép (3,5 Le), fűnyíró adapterrel és egy házi gyártmányú pótkocsival, de ez szerintem az én céljaimra nem alkalmas. A pótkocsi váza elég erős lenne, de egy komoly tengely és a jelenleginél komolyabb kerekek kellenének alá, hogy elbírja a 10-15 mázsát. A kapáló résznek pedig nincs semmilyen váltója, így hátramenet sincs rajta, no meg hát a motorból is erősebbre lenne szükség szerintem (6-7 Le minimum).

Máig még azt sem sikerült eldöntenem, hogy 1 vagy 2 tengelyes traktor lenne jobb. A 2 tengelyesekkel a legtöbb esetben az a bajom, hogy túl nagyok, így inkább az 1 tengelyes felé húzok, nem mellékes, hogy azzal még legális is vagyok, ha kimegyek vele az utcára.

Bármilyen ötletet szívesen fogadok Tőletek, ami előre visz ebben a dilemmában, persze ésszerű anyagi határokon belül, mert ugye azért keveredtem én is ebben a topikba, mert a keret az szűkös. :)