Mariska néni Creative Commons License 2012.12.04 0 0 805

Kedves Vizus, a veteményesben kérted a zöldpradicsom dzsem receptjét, íme:

Kb fél centis szeletekre vágom a kicsumázott paradicsomot, forrásban lévő gyengén ecetes vízben egyet forralok rajta (kábé1 l vízhez 1 evőkanál ecet). Szűröm, mérem. Főzök egy szirupot: ahány kg a paradicsom, annyiszor 80 dkg cukorból és 2 dl vízből ½ rúd vaníliával és citromhéjjal .Amikor már jól forr beleteszem a paradicsomot, üvegesre főzöm, és letakarva otthagyom a pulton másnapig. Másnap addig főzöm, míg jól besűrűsödik, és teszem az üvegekbe, majd száraz dunsztba. A cukor mennyiségét én 60 dkg-ra csökkentettem. Nem kell nagyon sűrűre főzni, mert az üvegben még tovább sűrűsödik. Nagyon finom!