nyulatkeresek Creative Commons License 2012.12.03 0 0 4346

Kedves János 55!

Nagyon jó a kis piros könyv, anélkül nemtudom ki áll neki szétszerelni egy motort...egy a baj, hogy 40 éves. Biztos vagyok benne hogy a sok hozzáértő ember okosabb dolgokat tud mondani, mint ami oda le van irva. Kezdve azzal hogy menjünk 60-80km per órás sebességgel x km-t majd állítsuk ezt meg azt. Na hát ez nem megy, persze nem is bejáratós a motor, de többek között ezek azok a részek amiket egy traktornál erősen hanyaygolhatunk.

Én például arra sokkal inkább kiváncsi vagyok hogy milyen új, mai mindennapi használatban levő anyagokkal lehet pótolni az avittasokat, mert nem pannónia motorkerékpárt akarok készíteni, hanem traktort és ezért biztosan akad olyan anyag is amiből nem kell gyári, hanem jobb hatásfokú is van esetleg, persze ez csak a hozzánem értés mondatja velem.

Nyulat tenyészteni is az ezer éves kiadású könyvel érdemes kezdeni, mert nagyon jól leírja az alapokat, de attól még a 21. században lehet hogy egy-két dolog eltér a megszokottól.

Ezt a 200 oldalt is végig olvastam, de hazudnék ha tudnám hogy a fele miről szól. Azért fórum, hogy ha valaki épp elakad akkor választ kapjon azonnal, ne kelljen időt pocsékolni az olvasgatásra, keresésre.

Reméltem is hogy hamar válasz érkezik, de azóta már rá ér, ugyanis szét kell húzni a blokkot, mert mégsem olyan pöpec gép mint gondolná az ember elsőre. Kuplung lánc csere, lamellák alig várom. Olyan parafát hol lehet szerezni, (még nem tudom hogy esetleg a másik blokké jóbb állapotba van e)?