pippoka Creative Commons License 2012.12.03 0 0 547

Hoztam nektek egy nagyon jó mézes receptet ez igazán puha és az is marad. Nagyon sok

recept kering és szerintem mind jó, csak sokan abba a hibába esnek, túl sütik a mézest és azért lesz kemény. Már akkor ki kell venni a sütőből amikor teljesen világos és puha. Lapáttal óvatósan kiszedni és kicsit várni vele, mert hűlés közben is szilárdul.

Évek óta ezt a receptet használom, mindig jól sikerül, csak mindig hihetetlen gyorsan eltűnik:-)

 

Puha mézeskalács
Hozzávalók:50dkg liszt, 15dkg margarin, 15dkg cukor, 12.5 dkg méz, 2 tojás, Reszelt narancshéj, Fél evőkanál szódabikarbóna, Pici só, 2 evőkanál mézeskalács fűszer, (Kotányi a legjobb)
A mézet felolvasztjuk a margarinnal, nem szabad forralni. Félretesszük kicsit hűlni.A lisztbe  belekeverjük a fűszereket, sót, szódabikarbónát.A tojásokat jól kikeverjük a cukorral, majd mindent összedolgozunk.. Hűtőbe tesszük pihenni a tésztát, akár egy éjszakára is, nálam egy órát pihent.Fél centire kinyújtjuk, és lehet szaggatni a különböző formákat. Ha dióval, mogyoróval, díszítjük, azt sütés előtt tegyük rá. Tepsire tesszük, de ne túl sűrűn, mert megnőnek. 170-180 fokon megsütjük. Gyorsan sül, ne hagyjuk magára. Kihűlés után lehet díszíteni, írókával.Ez az igazi puha mézes, fémdobozban tároljuk, de jól dugjuk el, mert különben gyorsan elfogy. Dísz csomagolva kitűnő ajándék lehet.