Biztos mindenkinek van hasonló története.
A bankkártyaletiltás helyetti limitlevitel azért jutott eszembe, mert pár éve unokákkal voltunk elfoglalva és a közben a Mammutban hagytam a táskámat minden irattal, pénzzel, kártyákkal, pótpelenkával stb. Percek múlva már nem volt ott és a kamera sem látta a kis mamutszobrokat a paddal. Itthon már épp letiltottam az egyik bankkártyát, amikor telefonáltak egy ottani üzletből, hogy megtalálták az emeleti női WC-ben a táskát. Minden megvolt, csak a pénzt vették ki az erszényből. Megpróbáltam a fél órával korábbi kártyaletiltást törölni, de már nem lehetett. Ja, ezért célszerű egy névjegyet tenni az erszénybe, tárcába.
(Megkérdeztem az ügyvédemet, hogy talált értéket el lehet-e rakni? Nem tudtam a helyes választ: nem, le kell adni.)
Nem sokkal később egy moziban kicsúszott az erszényem a levett kabátomból. Hajnalban hiába mentem vissza és négykézláb kerestem, nem volt meg. Akkor már nem letiltottam a kártyákat, csak a limitet vittem le nullára. Délelőtt telefonált egy nő, hogy talált a késő esti mozielőadáson egy erszényt, de nem voltak bizalomgerjesztők számára a biztonságiak, ezért hazavitte. Ha szükségem van rá, akkor menjek fel a Rózsadombra érte. Alig akarta elfogadni a csekélységet, amit neki szántam. Mondani sem kell, hogy a pénz is benne volt.