manhattani Creative Commons License 2012.11.30 0 0 1388

>Mindig elsóvárgok a régebbi fényképeken vagy filmeken. Még az átkosban is az én izlésem szerint, mennyivel rendesebben voltak öltözve az emberek. A férfiak rendes ingben zakóban és nyakkendőben!!

Az Ifjúsági Parkba a 70-es évek közepén-végén nem engedtek be nyakkendő nélkül :-) De azért ne gondold, hogy az emberek nap közben öltönyt-nyakkendőt hordtak.

A nyolcvanas években írta valaki, hogy nagyon megsimerni egy magyar IBUSZ-csoportot egy nyugati ország repülőterén, pl. a férfiak rosszul szabott konfekciónadrágjáról.

(89-ben Bécsben jártam, a vállalkozásunknak vettem Siemens-gyártmányú vasmagot. Az utcán szembe jövőkről jó biztonsággal megmondtam, hogy magyar-csehszlovák-lengyel  turisták/utazók-e vagy nem. Magam kiöltöztem egy kicsit, mégis üzletről mentem tárgyalni. Kiváncsi voltam, hogy rámismernek-e. Bementem egy édességboltba, csak egy hölgy eladó volt benn. Nem is Guten Tag-gal, hanem Krüs Gottal köszöntem. A válasz: "Jó napot kívánok!"

A dolgon segít egy kicsit, hogy a hölgy a nevem is tudta :-) Egy iskolatársam huga, aki azóta disszidált, én kevesebbet változtam úgy 8 év alatt mint ő, rámismert, én meg rá nem.)

Előzmény: Boszorka (1370)