Langerné
2012.11.30
|
|
0 0
5798
|
Sziasztok!
Én teljesen új vagyok itt csak nemrég találtam erre a kedves kis fórumra.Először is szeretném röviden leírni hogy mi Bretagne részen élünk Morbihan-ban.A párom 2 éve dolgozik itt már kint és megmondom őszintén nagyon elegünk lett abból hogy az akkor még 2 éves kisfiammal 2,5 havonta látjuk vagy skype on ha éppen nem olyan helyre költöztek Acterimerként ahol nem volt térerő..Így úgy döntöttünk hosszas megbeszélés után hogy kiköltözünk.. előszőr csak egy kis szobában voltunk mert az Acterimereknek nem szívesen adtak ki lakást..!Ez év júliustól átvették CDI-re a cégénél ahol eddig is dolgozott csak mint Acterimer és végre elérhetővé vált számunkra a lakás.Nagyon szép helyen van... nyugodt kis környék itt mindenki kedves egy a baj hogy nagyon elszigetelt és 20 perc a séta a buszig egy reggel illetve este megvilágítatlan úton..Itt lenne az első kérdésem hogy valaki jutott-e már innen szociális lakáshoz mert mi most azt próbáljuk intézni mert akkor mi csak jobb hely érdekében segítséggel gyorsan költöztünk de most sajnos nem a legjobb mert én várom a második babát sajnos gerinc sérvem van és nem nagyon bírom a hosszú sétákat..(jogsim nincs) azért lenne jó tudni hogy sikerül-e magyaroknak a szociális lakás itt kint mert amikor még Acterimer volt a férjem azt mondták keressen privátot mert túl sok a fizetése mióta CDI-s 500 euroval kevesebbet keres és sajnos én dolgozni így még nem tudok én csak most tanulom a nyelvet :)Mi az HLM-nél igényeljük a lakást biztos ismeritek, végre sikerült kikönyörögni a párom adóbevallását így elérhetővé vált számunkra is a lakás lehetősége..de vajon ez mennyi idő...?Azért pannaszofi hozzászólására válaszolnék mert mi is 6 hónapja küzdünk a CAF-el oda is kellett az adó bevallás stb megint küldtek egy kitöltendő kérdőívet nekem és a páromnak a kisfiunknak csak az anyakönyvi másolata kell...és nem tudom hogy még lesz-e papír vagy végre jutunk is valamire...Azt szeretném megkérdezni tőled mi az az APL?A betegbiztosításunk elvileg 15 nap múlva élni fog ami nem lenne rossz mert elvileg a vérvételért is fizetni kellene amit nekem havonta csinálnak mivel babát várok...Szeretném elmondani hogy a nehézségek ellenére nagyon nagyon szeretünk itt kint lenni és nagyon közvetlenek velünk az emberek és segítenek ahol tudnak!Azt mondják nekem milyen szépen beszélem a nyelvet amivel nincsen addig baj amíg nem valami komolyabb téma merűl fel :)Mi a kisfiammal 7 hónapja vagyunk itt kint végre együtt a család és az ovit is elintéztük ha nincs baj éppen a mandulájával ( ez örökletes) akkor megy oviba és imádja mint a francia közösséget mint a francia ételeket!
Nagyon örülök hogy rátok találtam mert kicsit néha elveszve érzi magát az ember és ez a fórum igazi mankó számunkra hogy igenis tartsunk össze!
Sziasztok!További szép napot mindenkinek!
Ui:Előre is köszönöm a válaszokat! |
Előzmény: pannaszofi (5789)
|
|