S.T.A.L.K.E.R Creative Commons License 2012.11.28 0 0 533

Sziasztok!

A rendőrség lefoglalta a gépemet (nagyon jó-stabil gép volt) és kutyafuttában vettünk egy ilyen laptopot előre telepített legális win7 oprendszerrel és egyéb szoftverekkel, hogy ne legyen gáz. Minden szépen működött ....kb 3 napig. Utána valószínűleg a win frissítése (vagy egyéb más miatt) a rendszer kb. 5 percenként összeomlott, kék halál hegyek különböző hibakódokkal (memory, system-service-extension, stb.), a google chrome másodpercenként omlott össze (mi a manó, juj!, stb. hibaüzenet hegyek- a shockwavw is összemlott ezerrel).

Oké, írtam a toshiba honlapra: válasz - gyári beállítások helyreállítása. Oké, elkezdtem és még az elején töltés közben meghalt a gép és kiírt egy bonyolult hibakódot. Ezután visszavittük ahol vettük és kb. 1,5 hétre rá már meg is csinálták: nem volt hardvergondja (mert letesztelték), hanem szoftvergondja volt---így mindent újrainstalláltak úgy, hogy hazavittem és csak be kellett kapcsolni és már töltött is a win7, amit a szervízben szintén leteszteltek. 

Kb. 2 napig ezután se volt semmi gáz - játékokat is futtattam rajta, meg word, chrome ment rajta klasszul-gond nélkül. Aztán a win 7 megint frissítette magát és utána rá kb. 1 napra megint a problémahegyek: chrome összeomlások, kékhalálok, sokadik betöltés utáni fagyás, stb. Oké, telefonáltunk a toshiba kékvonalra ahol azt mondták, hogy gyári visszaállítás az instrukciók alapján. Igen, de hogyan mikor instabil minden és múltkor is megjártuk vele. Akkor igényeljünk 35 euróért egy backup csomagot a weblapon. Azt meg nem, mert pont azért vettünk előre telepített legális szoftveres gépet, hogy nehogy ezzel is gáz legyen és még pluszban nem akarunk fizetni. Akkor hívjuk fel a hivatásos szervízt ahol a gépet korábban újrainstallálták. Oké, felhívtuk, ahol elmondtuk az eset. Azt mondták ők is, hogy gyári újratelepít és ha megint gáz akkor nyugostan szóljunk s szervíz. A tag elmondta azt is, hogy valszeg a win 7 frissítés a gáz (azokat egyébként célszerű letiltani) mert azok felülírják a toshiba laptop által felrakott alap utility és driver programokat és azok összeakadnak.

Mivel sok játékot és fájlokat tettem fel így nem akarnám gyárilag újra telepíteni emiatt a következőket csináltam: futtattás-msconfig- és a fülekben (szolgáltatások és indításnál betöltő programoknál) kivettem az összes -ismétlem össze toshiba programot! És most figyelj. Utána már betöltött és voltak kisebb összeomlások, de nem olyan sűrrűk mint korábban és a chrome se omlott össze annyit ill. kékhalál se olyan sűrű! Vagyis jelentősen javult az állapota a gépnek!

Kérdéseim: mit tegyek még? 

Illetve volt egy olyan valszeg toshiba driver vagy valami ami betöltött és az F1-F10 billentyűkkel tudtam hangerőt erősíteni, meg bluetoothot bekapcsolni, meg fényerőt állítani (úgy, hogy gombnyomásra megjelentek a funkciót a monitoron) s most ezek nincsenek és így kényelmetlen, mert ha fut egy játék és zavarja a gyerekeket akkor nem tudon gombnyomásra lehalkítani. Értitek, ugye? Meg volt egy másik toshiba rendszerfigyelő (akkumulátor, winchester, hőmérséklet) s az is eltűnt meg más progik is a tálcáról. Visszatenni meg félek mert megint gyakoriak lesznek az összeomlások. Mit tegyek? Help!