Nálunk mindig van a fagyosban pörkölt, így fél óra csak az elkészítése, amolyan "pánik étel".
Feleségem a következőképp csinálja:
-Egy pohár rizst(jelen esetben 4 dl) kevés olajon megpirítja
-A kész pörköltből kiszedi a húst, ráteszi a rizsre
-A fennmaradó pörköltléhez(szafthoz) hozzátesz annyi forró vizet, hogy a risz duplája legyen(jelen esetben 8dl).
-Kevés só, letakarja fedővel, és lassú tűzön addig főzi, amíg még egy pici nedvesség van rajta.
-Konyharuhába bebugyolálja az egészet, fél órát állni hagyja.
Közben egyszer meg lehet keverni de csak húsvillával, nem fakanállal, mert a rizsszemek összetörnek.
Meg szokta kóstolni a rizsszemet főlés vége felé, ha puha a külseje de még roppanós a belseje akkor szokta betakarni konyharuhával.
Négy felnőtt részére szokott készülni.