truffle Creative Commons License 2012.11.27 0 0 515

Nálunk mindig van a fagyosban pörkölt, így fél óra csak az elkészítése, amolyan "pánik étel".

Feleségem a következőképp csinálja:

-Egy pohár rizst(jelen esetben 4 dl) kevés olajon megpirítja

-A kész pörköltből kiszedi a húst, ráteszi a rizsre

-A fennmaradó pörköltléhez(szafthoz) hozzátesz annyi  forró vizet, hogy a risz duplája legyen(jelen esetben 8dl).

-Kevés só, letakarja fedővel, és lassú tűzön addig főzi, amíg még egy pici nedvesség van rajta.

-Konyharuhába bebugyolálja az egészet, fél órát állni hagyja.

 

Közben egyszer meg lehet keverni de csak húsvillával, nem fakanállal, mert a rizsszemek összetörnek.

Meg szokta kóstolni a rizsszemet főlés vége felé, ha puha a külseje de még roppanós a belseje akkor szokta betakarni konyharuhával.

Négy felnőtt részére szokott készülni.

Előzmény: bandika gazdája (507)