Örülök, hogy izlik, jól tetted, hogy alakítottad mert én két marokkal vettem ki a káposztából, kicsi kezem van, biztos nem tudok 1kg-t kimarkolni. A hozzávalók ahhoz voltak.
De mindenki tettszés szerint variálhatja, én sem tudok két egyformát csinálni ( nem is törekszem rá)
A most készültbe pl. durvára reszelt 2 szem sárgarépát tettem, ez is finom lett.
Erről jut eszembe, töltött káposztát késztettem, saját savanyítású káposztámból, vettem a piacon lapos káposztát sós vízbení megabáltam, ebbe tettem a tölteléket, ez vegyes húsból volt, 1/3 sertés, 1/3 maraha 1/3 pulyka darált hús összesen 60dkg. volt , most jön az újdonság: 4db. kisebb sárgarépát felkarikáztam, beletettem az aprítóba megdaráltam olyan lett mint amilyent csecsemőknek reszelnek.
Ezt tettem bele a húsba, és a szokásos módon fűszereztem ami nállam: só, darált fekete bors, őrölt koriánder, majoranna, borsikafű, vörös és fokhagyma.
Sajnos már sok évtizede főzök a férjem is már 50 éve eszi a főztöm de mind ketten azt mondtuk ilyen finomat még nem ettünk, olyan szaftos puha volt a töltelék.
Amióta nem tiszta sertés húsból készítettem, bizony néha elég száraz volt a töltelék, végre sikerült megtalálnom a megoldást.
Érdemes megpróbálni mikor megfő nem lehet látni a répa nyomát sem.