buga1 Creative Commons License 2012.11.23 0 0 89

Maďarská marhuža                                                                                                                                                                                 Patrí u nás medzi najobžúbenejšie, najrozšírenejšie a najmä najchutnejšie odrody. Podža mnohých nebola jej chu doteraz prekonaná. Tvorí vežké až vežmi vežké plody výbornej chuti a všestranného spracovania. Dužina je pomarančová, vežmi šavnatá. Vhodná je do južných polôh, kde dosahuje vynikajúce výsledky, špeciálne nároky na pestovanie nemá. Proti chorobám je odolná. Úrody sú vysoké a stabilné, cenená je najmä pre vynikajúcu chu plodov a všestrannos spracoovania.

 

A fordítás (nagyjából):

 

Magyar kajszibarack

A legkedveltebb, legjobban elterjedt és főleg a legízletesebb fajta nálunk (értsd Szlovákiában). Sokak szerint az ízét eddig nem szárnyalta túl semmi. Nagy vagy nagyon nagy termései vannak, kitűnő az íze és sokoldalú a felhasználási lehetősége. A pépje narancsos, nagyon lédús. A déli vidékekre alkalmas ahol kimagasló eredményeket ér el. A termesztésre nincsenek különleges igényei. A betegségekkel szemben ellenálló. A terméshozama magas és állandó. Nagyra értékelt a kiváló ízéért és a sokoldalú felhasználási lehetőségeiért.

 

Tehát értékeljük és óvjuk a mi kajszinkat, hiszen sok helyen nagy népszerűségnek örvend mind a mai napig!