elpazarolt tehetség Creative Commons License 2012.11.23 0 0 163

Sajnos én is ezt tapasztaltam, igaz nem gopro-val, hanem egy olcsóbb kodak play sportot vettem akkoriban, amikor a gopro még csak a nagyon széles látószöget tudta.

Én repülök, és a 170 fokos látószög teljesen tönkreteszi a térélményt, nem tudod érzékelni  a távolságokat megfelelően, ha valami nem közvetlen közelben van, légypiszok lesz belőle. Ezért örültem meg, amikor a gopro 2-nél láttam hogy változtatható a látószög.

De azért szívesen meghallgatnám a minőségibb, de nem milliós kategóriában, melyik kamera lehet jó?

Egyszer vettem egy practica márkájút, még örültem is neki hogy csak ötszörös zoomja volt,de ennek ellenére hiába volt a frontlencséje lényegesen nagyobb, mégsem volt sokkal jobb minőség a videó, viszont bejött az autofókusz probléma, sokszor elvesztette a fonalat, és tök homály lett a kép, főleg ha pl. az égen videóztam egy kisebb repülő eszközt.

Az 5-10 Mp összehasonlítást meg úgy végeztem hogy messziről készítettem fotót könyvekről hogy már határeset volt elolvasni a betűket, és azt tapasztaltam hogy a kisebb pixelek nagyjából annyival homályosabbak  voltak a nagyobbaknál hogy nem jelentett előnyt a részletek kibogarászásában. 

Előzmény: badmad (157)