Törölt nick Creative Commons License 2012.11.22 0 0 1016

Nem tudom, hogy ezt jelenti e. Azt sem tudom, hogy ennek a dolognak van e egyáltalán bármekkora relevanciája? De szerintem ez nem is vízválasztó jelenség.

Amit tudunk, hogy ami két terjesztési módozatot első helyen felsoroltál, azok a legkomolyabb kockázatok. Nevezetesen a szaporítóanyag és a feltetvesedés.

Mindkét módozattal bekövetkező fertőzés felfogható akár emberi hanyagság következményeként is. Az első különösen.

Azt megértem, hogy valakinek nincsen ideje, vagy utazási költségekre pénze a fákat időben permetezni a tetvek ellen. Ha ideje is lenne, módjában is állna, sőt helyben is van, és nem teszi, akkor egyszerűen leszarja, hogy megfertőződik e a fa vagy sem. Ez esetben ne is csodálkozzon senki, hogy hitvány lesz a termés. Pont annyit érdemel.

Ha valakinek minden erőfeszítése ellenére felvírusozódik a fája, akkor nyugodt lelkiismerettel nyugtázhatja, hogy nem tudott sem a pollen, sem a locsolóvíz ellen tenni semmit, vagy akár nem ért sokat a tetűirtás sem. "Such as life", ahogy a művelt francia mondaná. Akkor tudomásul kell venni, hogy arra a helyre a Jojo a legalkalmasabb, vagy megpróbálni a bitang ellenállónak mondott fajtákat telepíteni.

Előzmény: Csarli1 (1000)