Köhöm, köhöm.
Megfőztem (volna), életem fő műve gyanánt egy fantasztikus, szarvaspőrköltet.
A vége tájt este (jó késő volt már), úgy ítéltem, hogy miután kikapcsolom a tűzhelyt a lehülése során felvett hő, pont elég lesz a kész állapothoz és reggelre szépen elhül, utána tehetem a hűtőbe, belefele.
Arra ébredtem, hogy az egész lakás füstben áll, alul volt egy egyméteres tiszta rész !
Kinyitottam mindent, amit csak lehet, kimentem a konyhába és a következő látványban volt részem :
Az edény anyaga ráolvadt a villanytűzhely lapjára.
Az üveg fedőn lévő lyukon, mint a tűzhányóknál megszokott, egy határozott füstcsóva volt látható.
Az étel, fehéres szürke koksz, szén állapotban tartózkodott a pitliben.
Ok : Véletlenül, nem nullára, hanem hármasra fordítottam a kapcsolót.
Végeredmény : három hét múltán is, amikor kinyitottuk a szekrényeinket, igen csak emlékeztünk a tettemre.
Ezek után, nem hagyok semmit magára. ( Csak a kocsonyát, amit általában, vagy 10-12 órán át főzök. )