zsebi41 Creative Commons License 2012.11.17 0 0 780

nagy a csend pedig hoztam egy finom ételt a téli napokra.

 

 

Csirke comb savanyú káposztában sütve

 

 

Egy tepsi aljára teszek bacon szeleteket rá terítem a megfelelő ízű levétől lecsepegtetett savanyú káposztát, tekertem rá egy kis borsot meg csepegtettem olajjal és szép halvány rózsaszínre sütöttem.

Amíg sült én is sütöttem serpenyőben forró olajon előzőleg megborsozott sózott kicsontozott csirke felsőcombot.

A mikor mind kettő elkészült, kivettem a tepsiből és a serpenyőből hűlni hagytam addig elkészült a.

 

Szlovák krumpli leves

 

Feltettem kb. 1 l vizet, némi szalonnabőrt, 4 gerezd zúzott fokhagymát, és 4 szem kockára vágott krumpit tettem bele majorannát és puhára főztem. Ekkor belemorzsoltam 10dkg. juhtúrót és avval még egyet forraltam rajta.

 

Ekkora meghült a káposzta amibe beletekertem a csirkecombokat, sütőtálba tettem, a tetejére raktam a tepsi alján hagyott bacon szeleteket, megkentem az egészet egy kis tejföllel és ment megint a sütőbe addig míg a tejföl a tetején szép színt kapott.

 

Hát ez volt a mai ebéd sőt a holnapi is, mivel csak másnaponként főzök, és sajnos még ez a kis adag is úgy látom sok lesz, hát majd a maradék káposztát lefagyasztom.

 

 

Ha van kedvetek próbáljátok ki és írjátok meg hogy ízlett