Sziasztok!
Ha a Gönci magyar kajszi teljesen biztosan fertőzött a PPV-vel, akkor game over (sajnos egyértelműen mutatta idén is a jeleket)?
Ássam ki és ültessek másik fát?
Ráadásul épp' mostanság ültetgetem a szilvákat is, talán hosszabb életűek lehetnének azok is, ha nem lenne fertőzési forrás (legalábbis részemről..., mert ugye akkor nyilván máshonnan is fertőződhet, de legalább én nem fertőzöm meg a saját fámat egy másikkal).
Régen volt már Bergeron és Pannónia, ilyen-olyan okokból megváltam tőlük épp' egy-két évvel a terméshozásuk beindulása után... :-(
Most a szilva-ügy miatt újra találkoztam a kajszi fajtanevekkel a faiskolákban és a honlapok fajtalistáin, és az általam eddig nem hallott Kuresiaval is, de ezt itt az Indexen olvastam először. Ma körbeérdeklődtem a faiskolákat, hogy van-e nekik - és egyáltalán milyen a fajtakínálat, hát persze, hogy nincs Kuresia...
Ezzel is úgy jártam, mint a szilvalistámon szereplőkkel.
Ja, és mivel kajszit mindenképpen szeretnék, most akkor vakarhatom a fejem, hogy mi legyen. Újra a Gönci, amire nem véletlenül esett a választásom, de akkor ezzel megint úgy járhatok, mint a most betegeskedővel, vagy az általatok írt Bergeronnal, ami "szintén zenész"? Esetleg ha előreláthatólag annyira esélyes a PPV-fertőzés az újabb fánál, akkor végül mégiscsak kizárólag a Kuresia jöhet szóba, amiért nem keveset kellene menni, viszont ha már ott vagyok, elhoznám az óhajtott szilvákat is... ;-)
Mit gondoltok?