Szia msc divina!
Nem tervezzük a befizetést sem a fakultatívokra sem az italcsomagra.
Itt a fórumon gyűjtögetem majd össze, hogy az egyes városokban mit érdemes megnézni és hogyan lehet eljutni oda. Többen voltak már ezen az útvonalon, így elég jó kis leírások vannak, ahogy látom. Szerintem jól el lehet boldogulni idegenvezető nélkül is, mi szeretjük felfedezni a helyeket magunk is. Persze ha lenne magyar idegenvezetés, akkor azért más lenne a helyzet.
Az italcsomagok nekünk nem éri meg. / Vagy csak túl drágának tarjuk őket./ Ingyen van a víz a hajón. Kivéve persze az ültetéses vacsinál pl. Szóval 1-1 sör, bor, koktél stb. azért még belefér a hajón. Ha kirándulunk, akkor tudunk inni/venni bármit. Sőt, ahogy olvasom vannak, akik a hajóra is felvisznek inni valót és nem szóltak nekik érte.
Az angol tudásomat nekem is fel kell majd frissíteni egy kicsit. Majd mutogatunk, ha valamit nagyon nem értünk. :) Erről jut eszembe, hogyha lenne valakinek Fedélzeti Hírlevele /nem tudom a pontos nevét/, amit minden este beraknak a kabinba, az lenne kedves küldeni egyet e-mailben, kiváncsi vagyok, hogy milyen. Előre is köszi.
Ti hogy vagytok a fakultatív kirándulásokkal?