totyak89 Creative Commons License 2012.11.15 0 0 513

Nagyon köszönöm, hogy ezeket leírtad, szerintem akkor maradok a TELC-nél. Jobbat vélhetően úgy sem találok.

Viszont ez most meglepett, hogy csak komplexen lehet megcsinálni. A Telc.hu-n a vizsgadíjak menüpont alatt ott van, hogy a komplex 29e, de az is ott van, hogy írásbeli és szóbeli külön-külön 20-20e Forint. NEm lehet, hogy azóta már külön is lehet?

Másik kérdésem, hogy most akkor pontosan mi tartozik az írásbelihez és mi a szóbelihez? Csak azért kérdezem, mert a gyakorlófeladatokban a hallás utáni értés mindig a levél előtt van, de pont ma olvastam, hogy elvileg az már a szóbeli része.

A másik kérdésem, hogy a Telc oldalán található 16 db szóbeli témakör állandó? Tehát, ha azokat kidolgozom, begyakorlom, akkor azokból az egyiket kell előadnom szóbelin a Prezentáció résznél? Vagy lehet saját témám is?

Végül az utolsó kérdésem, hogy olvastam valami olyasmit, hogy valahol 40%-nak kell minimum meglennie. Ez feladatonként értendő? Tehát mondjuk írásbelin hiába csinálom meg esetlegesen a 6 féle feladatból 5-et tökéletesen, ha az 6. nulla pontos lesz, mivel így az nem éri el a 40%-ot?

Most így hirtelen ennyi kérdés jutott eszembe, de majd még érdeklődöm, ha van valami.

Köszönöm

Előzmény: Mormogi Papa (512)