Mostanában rászoktam az almafogyasztásra, hihetetlenül aktív lúgosító. Előző években valahogy kimaradt, nem is gondoltam rá, mert a gyümölcs hajlamos alkoholos erjedésbe menni a bélrendszerben (főleg, miután gyógyszeres kezelés károsítja a bélflórát). De mostanában jobban bírom, talán regenerálódtam.
Voltak olyan időszakok is, hogy csak fehér kenyeret fogyasztottam, mert a durvább kenyerek piszkálták a belem (sőt, most sem tökéletes), mégis kénytelen vagyok korpás és/vagy rozsos kenyeret sütni a házi sütőgéppel, mert ezek észrevehetően jobbak az általános kondíciómnak és közérzetemnek, beleértve a végterméket is.
Szódabikarbóna nem az igazi, nem megoldás, túl egyszerű is lenne. Nyelni befelé a rengeteg nátriumot...
Az egy dolog, hogy Candida-topikban nem szokás ajánlani erjedős dolgokat, de ne hagyjátok magatokat tévútra vinni, mert általában nem az a fő gond. És főleg, a Candida nem a probléma oka. Inkább csak kísérőjelenségként fognám fel.
Legalábbis, nekem mindig abból voltak gondjaim, amikor valamilyen gyógyszer agyonvágta a belem. Legyen az indokolt, vagy indokolatlan antibiotikus kezelés, mert sajnos utóbbival is megszívtam már.