ZsuR Creative Commons License 2012.11.10 0 0 339

Az en kertemben is van gyongyvirag, es az egesz kert illatozik tole mikor nyilik :)).

 

Vannak joizu dolgok es vannak nem joizuek... altalaban a messzirol hozott es nem szezonalis az ami kozel semmi izu.  Helyi termeloktol vasarolok nyaron, es az izek bizony jok.

 

Most van a tok szezonja... ennek ellenere ez nem jo izu, marmint nem az a magyar edes sult tok.  Nem is eszik sutve - hanem tovabb dolgoznak vele.  Pite toltelek, leves, es mas ilyesmit csinalnak belole - en is.

 

Ebbol leves lesz :)).  Kiszedem ha megpuhult, parolt hagymara teszem, valamilyen alaplevel felengedem es osszeturmixolom, gyomberrel vagy szerecsendioval izesitem a so es bors mellett.

Kicsi vaj/liszt kevereket adok hozza - selmesebb es homogenebb lesz - piritott fenyomaggal es aprora vagott tarkonnyal talalom.  Szoktam croutont is adni hozza.

 

 

 

 

Előzmény: truffle (338)