Az en kertemben is van gyongyvirag, es az egesz kert illatozik tole mikor nyilik :)).
Vannak joizu dolgok es vannak nem joizuek... altalaban a messzirol hozott es nem szezonalis az ami kozel semmi izu. Helyi termeloktol vasarolok nyaron, es az izek bizony jok.
Most van a tok szezonja... ennek ellenere ez nem jo izu, marmint nem az a magyar edes sult tok. Nem is eszik sutve - hanem tovabb dolgoznak vele. Pite toltelek, leves, es mas ilyesmit csinalnak belole - en is.
Ebbol leves lesz :)). Kiszedem ha megpuhult, parolt hagymara teszem, valamilyen alaplevel felengedem es osszeturmixolom, gyomberrel vagy szerecsendioval izesitem a so es bors mellett.
Kicsi vaj/liszt kevereket adok hozza - selmesebb es homogenebb lesz - piritott fenyomaggal es aprora vagott tarkonnyal talalom. Szoktam croutont is adni hozza.