Nem értem, miért nem egyértelmű, hogy a kutyának, mint bármi másnak ára van. Az ár a minőségtől függ. Ha házat,autót, vagy akár csak ruhát veszünk, mindenki tudja, hogy mennyiért kap jobbat vagy rosszabbat, és a lehetőségeihez mérten vásárol. A kutyánál miért nem így van? Ruhát is lehet venni a kínainál, megfizethető árban, de kevésbé jó minőségben, vagy lehet rendelni pl. a Náraynál, de akkor mélyebben kell a pénztárcába nyúlni, viszont tuti klassz cuccot kapunk. Mit szólna vajon a Náray, ha valaki odamenne és azt mondaná, szeretnék egy kosztümöt, de csak 5 ezrem van rá? :D
Ráadásul a kutya egy élőlény, legalább 15 évre választjuk, nem értem, miért pont ennél van mindig probléma az árral.
Én már nem tenyésztek, tehát nem azért írtam, mert kiskutyát szeretnék jó pénzért eladni. :) AZ pedig erős túlzás, hogy a tenyésztők nem adnak el kutyát, mert mindet persze nem tudják megtartani maguknak, de megvárják az olyan vevőket, akik értékelik is a munkájukat.
Kutyakozmetikusként látom, milyen sokan vesznek keverék kutyát akiket tkv nélkül fajtatisztának adnak el, persze ők is aranyosak, szerencse ha nem betegek, de akkor tényleg ott a menhely inkább. Ja,hogy ott nincs sűrűn kölyök? Még szerencse. :)