ZsuR Creative Commons License 2012.11.06 0 0 330

Hoztam egy calzone receptet:

 

Teszta:

4 1/2 csésze liszt

1 3/4 teáskanál só

1 teáskanál instant élesztő

1/4 csésze olívaolaj (nem kötelező)

1 3/4 csésze víz, jég hideg

 

Ezt az egeszet osszekeverem - ha van gep azzal, ha nincs kezzel.

 

Toltelek:

2 csésze friss ricotta sajt

szaraz kolbász vagy soppressata, vékonyra szeletelve

Opciók: párolt brokkoli, karamellizált hagyma, aszalt paradicsom, sonka, olajbogyó, paradicsomszósz a megsult calzone melle (aki szereti).

 

Szeretem a spenotosat, amikor a spenotot megfonnyasztom kis fokhagymaval, es ricotta agyra teszem.

Szinten szeretem csak sajttal - akkor viszont eszem hozza szoszt. A ricottat osszekeverem parmezan sajttal, es teszek ra reszelt mozzarellat.