Hoztam egy calzone receptet:
Teszta:
4 1/2 csésze liszt
1 3/4 teáskanál só
1 teáskanál instant élesztő
1/4 csésze olívaolaj (nem kötelező)
1 3/4 csésze víz, jég hideg
Ezt az egeszet osszekeverem - ha van gep azzal, ha nincs kezzel.
Toltelek:
2 csésze friss ricotta sajt
szaraz kolbász vagy soppressata, vékonyra szeletelve
Opciók: párolt brokkoli, karamellizált hagyma, aszalt paradicsom, sonka, olajbogyó, paradicsomszósz a megsult calzone melle (aki szereti).
Szeretem a spenotosat, amikor a spenotot megfonnyasztom kis fokhagymaval, es ricotta agyra teszem.
Szinten szeretem csak sajttal - akkor viszont eszem hozza szoszt. A ricottat osszekeverem parmezan sajttal, es teszek ra reszelt mozzarellat.
![](https://img.index.hu/imgfrm/1/2/0/4/THM_0010641204.jpg)