Törölt nick Creative Commons License 2012.11.02 0 0 936

A számításaid továbbra is helytelenek :-).

Többek között "10-11m3 50fokos", meg má se, merhogy kevesebb de melegebb, és a 20-22 m3 se, amiből levontad a hibás "ez napi 367liter 50 fokos viz" mennyiséget, ami meg aztán teljesen nem felel meg a valóságnak - de tényleg hagyjuk, mert nincs értelme tovább vitatkozni rajta. Te azt hiszed hogy így van, de közben nem :-).

És azt se feledd, hogy a mosógép egy mosásnál 60-80 liter vizet megeszik, aminek igen jelentős része melegvíz. Kérdés ki mennyit mos egy héten, vagy mennyit kell. mert ha olyan a helyzet, akár több is lehet, mint maga a fürdés több személyre.....

"Hát ha igy van ahogy irod és a téli hónapokban is fedezi" Pont az ellenkezőjét írtam, hogy akkor fával, azt le is vontam belőle.

Szerintem ami a lényeg, hogy a gombhoz ne a kabátot, hanem fordítva.- Ha jól optimalizálja valaki a rendszert az adott szükséglethez, akkor ha csak gazdasági szempontokat nézünk, 12 év magasságában megtérülhet egy rendszer. persze ha változnak a szükségletek, elromlik valami a rendszerben, változnak a fogyasztási szoksáok, vagy változik az előre megálmodott pénzügyi helyzet (gázár, forint árfolyam, infláció, stb), akkor az eltolhatja a dolgot. De ezt gyakorlatilag nem lehet belekalkulálni, emrt fogalmink sincs mit hoznak az évek.

Ha te úgy látod, hogy maradsz gázfogyasztó, mert neked úgy jó, semmi baj vele, tegyél úgy! Nem megtéríteni jöttem ide, esezm ágában sincs :-). Csak pár adatot és állítást vitatni, amik olyanoktól hangoztak el, akik nem használnak ilyen rendszert. Ráadásul én állandóan babrálom is :-). De ez a hobbi kategória.

Az tény, sokan amit állítanak megtérülés gyanánt, az általában sajnos nem fedi a valóságot. Ez sem csodaszer, de lehet jól és gazdaságosan használni.

Előzmény: olvas0 (935)