olvas0 Creative Commons License 2012.11.02 0 0 932

Először is szeretném leszögezni hogy nem vitatkozok és nem akarok kötekedni, csak szeretem a matekot!

Szóval, igen egyszerű kérdést tennék fel, mennyi az éves vízfogyasztásod? Évi 120m3??? kb havi 10? NAgyjából ez az átlag. Ennek általában 1/3-adát szokták számolni a gépészek, de én nagyvonalú leszek és számoljuk a felét melegvíznek- pláne hogy sikerült igen drága mosógépet vegyél ami kezeli a melegvizet ezért ott is hasznát veszed.... (egyszer én is akartam venni de kimatekoztam és nekünk nem jött ki hogy megérné... Egyébként hogy mennyit sporolsz vele azt nagyon egyszerűen ki tudod számolni ha ugyanazon programot lefuttatod melegvizzel és hidegvizzel és méred fogyasztásmérővel.... Érdemes venni egy ilyen ketyerét 2-3ezer forintért, na de vissza a lényeghez.

Szóval ha te havi 10m3 vizet fogyasztasz és annak a fele a melegviz akkor havi 5m3 melegvizet termelsz- ami közel azonos az én fogyasztásommal tehát neked is kb 2000forintba lenne benne gázzal a melegvized... Onnan indultunk hogy a rendszered annó kb 650000volt de kaptál támogatást és igy már csak 400000be került. A havi 2000es melegviz évi 24000huf (12x2000) akkor ha semmit nem veszünk figyelembe - se a motorod fogyasztását se a karbantartást, se a fagyállót ami ugye nem is kell neked, akkor csak simán el kell osztani a 400000 forintot 24000 és igy máris ki jön a 16,6 azaz majdnem 17 év..... Továbbra is mondom csak a matek miatt számolgatok itt és nem kötekedem!!!! És neked egyébként ki van építve a napelem a napkollektor és a gáz rendszer is.... (?) NA ez az amire azt irtam hogy világégésre készül valaki- amit egyébként tökre meg tudom érteni ha 4-5éve épitkeztél. A sötétzöldet pedig azért irtam mert abban hinni kell azzal se tudok mit kezdeni. Tehát mindkettőt tiszteletben tartom és megértem, sőt hajrá, de a matek mást mond mint a hit....

Előzmény: Törölt nick (930)