Canon 550D
2012.11.01
|
|
0 0
329
|
Bármilyen mikrofont, ami nem tartalmaz külön áramforrást, nyugodt szívvel ráköthetsz a mikrofonbemenetre. Én egy éve már csak saját magam által épített mikrofonokkal veszek fel koncerteket, mert amit a boltban lehet kapni, mind torzít, nem bírják a kétlábdobos rockkoncerteket. Egy Rode SVM-et vettem kezdéskor, és egy hét után el is adtam, a nagy reklám ellenére nem bírja a nagy hangerőt, nagyon rondán betorzít. Nemrégen pedig itt például olyan hangerő volt, hogy egy órán át sípolt a fülem koncert után, másnap vettem is füldugót: http://www.youtube.com/watch?v=VQ0py_pXV1M , de hallassz egy kicsi torzítást is? ;)
Az, hogy milyen kapszulákat használok, maradjon az én titkom, de jó irányban kezdtél nézelődni ;) Ja és még egy fontos dolog: utánkeverés kell, mert a hangszín egyik kapszulánál sem jó, még a legprofibb mikrofonok kapszulái is gyatrák a mikrofonon belül rájuk kötött áramkörök nélkül. Viszont egy Rode SVM minőségű mikrofon megtervezett áramkörrel (mondjuk egy fixen beállított ötsávos equalizer) együtt kijön egy-két ezer forintból. |
Előzmény: 5DLaci (321)
|
|