yvs Creative Commons License 2012.11.01 0 0 10638

Köszönöm a kiegészítést.

Úgy tudom, a bájt mértékegység rövid alakja nagybetűvel van írva, lásd kB, MB, GB, TB, stb., ezért nekem a kb/s vagy kb/sec egyenlő volt a kbps-sel (ugye a / betűvel röviden p, a sec pedig s, a többiben nincs változás). Nem szeretnék ezen lovagolni, a magyarázatban jó leírtad, hogy végül mire gondoltál.

Nem szeretek olyan eszközt használni, egy olyan célra, ahol számora a minőség a fontos (pl. audiofil lejátszás), amely eszköz párhuzamosan még más, még nagyobb feadatokkal van elfoglalva (a PC és a router is még sok más dolgot csinál egyszerre, ráadásul az asztali gép még zúg is it mellettem a hallgató szobában), miközben a célra kihegyezett célgép (audiofil berendezésekből álló AV rendszer) is a rendelkezésemre áll ugyanott, ami a PC-től és routertől teljesen függetlenül és elszigetelve tud működni. Zenehallgatáshoz nekem eszembe sem jutna bekapcsolni a PC-t, mert akkor csak háttérzene lenne belőle végül, nekem pedig ne ez a célom.

Azzal tisztában vagyok, hogy a számítógép funkcionálisan sok mindenre alkalmas, de ez nálam nem azt jelenti, hogy mindenre a számítógép a legjobb megoldás. Csak egy hasonlat: a mobiltelefon is alkalmas zenehallgatásra, filmnézésre meg egy rakás más dologra, amire a PC, főleg az okostelefonok, amik végül is miniatürizált számítógépek is valahol. Sokan a mobilon lógva élik az életüket de kívülállóként fel kell ismerni, hogy ez az eszköz a funkciók nagy részére vetítve cspán kényszermegoldás. Ennek analógiájára észre kell venni azt is, hogy bár a PC is praktikus eszköz, de mégsem ez a legjobb megoldás mindenre.

Előzmény: Saughassy (10635)