Saughassy Creative Commons License 2012.11.01 0 0 10635

Barmi amit a halozaton kuldesz a TCP/IP protokolrendszerre (na ez pont olyan nyelvtailag mint a cd lemez:)-ra epul, aminek a mukodeset tobb retegben kell elkepzelni, de lenyeg, hogy az utazo adatok nem a vakvilagba mennek, mindig tudni ki a felado, ki a cimzet, mekkora adatmennyiseg varhato, es termeszetesen checksumok biztositjak, hogy hibas adat ne johessen letre. Hibas csomag lehetseges, de a checksumok miatt a fogado meg tudja allapitani a hibat, es ujrakuldest ker, igy vegul csak tokeletes eredmeny szulethet. Nyilvan egy ujrakuldes lassitja az atvitelt, de a csomagmeretek minimalisak, a savszel pedig oriasi, szoval ezt ma mar nem veszed eszre.

Nem kbpst irtam, hanem kb/secet vagyis kbyte/sec.  kbpsben az 1280, ha jol szamoltam hirtelenjeben. De nincs jelentosege, helyi halozaton mar nem hogy kilobitben, vagy megabitben, hanem gigabitben szamolunk, szoval harom nagysagrenddel tobben. Otthon. :)

A streamelt zened minosegere, legyen az tomoritett mp3 vagy tomoritetlen flac, nem lesz hatassal, ha a gyerek torrentezik a masik geprol. Az elkepzelheto, hogy a torrent lerohasztja a routert es semmi sem fog szolni, vagy akadozni fog, esetleg eldobja a vonalat es a komplett internetrol leszakad, de amikor eppen mukodik, akkor az eredeti minosegben fog szolni, hibazas kizarva: lasd fent.

Egyebkent a torrent az, ami leginkabb kicsinalja az olcsob routereket, emlekeim szerint otthoni celokra nem is rossz ez a tplink. Nekem is az van, de egy nagyobb teso, ez 25mbites elofizun log, es csucsra jaratva sem kellett meg ujrainditanom az elmult par honapban. Sajna 20khuf korul volt az ara. Szoval ha gondod van es torrentet is haszalsz (vagy a gyerek), akkor jo esellyel az kavar. Megoldas: vagy egy megbrutalisabb modem, vagy a torrentkliens finomhangolasa, de az tulmutat a forum keretein) 

Előzmény: yvs (10634)