Törölt nick Creative Commons License 2012.10.31 0 0 2318

Gondolkodom majd a 21 fokon de sajnos ez egy régi ház, most költöztünk a nyáron, teljes elektromos rendszert újrahúztuk, összesen 2db! gáz konvektor volt az 5 helyiségre ezeket gáztervvel! lecseréltük és radiátoros fűtést alakítottunk ki (6db) egy 24KW-os kondenzációs kombi gázkazánnal, meg kifestettünk, új járólapok és laminát parketta, hőszig nyílászárók, stb..., nem mennék bele de elvitte az összes pénzünket, hogy nagyjából lakhatóvá tegyük az épületet... (persze eddig is laktak benne de amikor először megláttam kifordultam az ajtón, olyan állapotban volt minden, eléggé elhanyagolva...)

A külső homlokzati szigetelésre "talán" 2013-ban de legkésőbb 2014-ben lesz pénzünk, addig is valahogy itt kell élnünk..., nyáron nem is voltak gondok most, hogy bejött a hideg meg a nyirkos idő elő is kerültek a ház hőtechnikai hiányosságai, szépen megmutatkoztat a hőhidak, már le is fotóztam mindet, hogy a felújításkor/szigeteléskor majd fokozottan tudjunk ügyelni rájuk...(egy 12cm-es sima vagy ha összejön, akkor grafitos szigetelésre gyűjtögetünk most...)

Addig meg ezen a télen a párátlanító teszi a dolgát, 2013 tavaszán pedig nekiállok és önerőből kialakítok egy aktív szellőztető rendszert a gyári/bolti ár töredékéért! (persze lesz vele meló de nem is a márkanevet + a szerelési díjakat akarom kifizetni...)

A mostani gázfogyasztásom napi 8-9 köbméter 19,5 fokot tartva a lakószobákban, tehát van min javítani!

(a ház 9,5x9,5 méteres br. alapterületű, B30-as régi kocka ház...)

Előzmény: MZ/Y (2317)