Pista0 Creative Commons License 2012.10.29 0 0 5746

Fel a fejjel, akarni kell és előbb-utóbb menni fog a szekér. Nem hiszem hogy a 2 óra vezetéssel az a céljuk hogy hibára kényszerítsenek, hanem hogy megtanulj odafigyelni és koncentrálni bármilyen állapotban is vagy. Amikor majd autóval jársz dolgozni és mondjuk 6 óra alvás után reggel 5-kor kell indulnod akkor sem leszel jobb passzban. Csak önbizalom és határozottság kell, meg végig koncentráció és akkor nem lesz baj.

Én a jogsi cserével szívok. Az alprefektúre nálunk kitalálta hogy ha már van lehetőségük eltérni a kért iratok tekintetében, akkor el is térnek. Kértek attestation-t a jogsimról. Kb 3-4 hét alatt futott át a dolog és ért ide ki postával. A következő pofáraesés a nagykövetség volt. A telefonban azt mondták hogy a fordítást is megcsinálják, nem csak a hitelesítést. Amikor bevittem az iratott addigra persze gyorsan megváltozott minden, 3-szoros lett az ár, meg ez a papír amúgy is túl bonyolult, ezt nem vállalják. Fordíttassam le, aztán majd jó pénzért hitelesítik. Felhívtam néhány fordítót (helyit), mondtak 80 € körüli árat, úgyhogy hirtelen felindulásból hazaküldtem és megcsinálták 30 €-ért olyan formában amit további hitelesítés nélkül is elfogadtak a prefektúrán. Már csak dokihoz kell elmennem (hivatásos jogsi), aztán mehetek vissza a prefektúrára és kiállítják a francia jogsimat.

Előzmény: Lizike2323 (5737)