Sziasztok!
HÁt akkor az atombiztos, sima édes palacsinta recept:
50 dkg liszt
5 tojás
5 dl tej
5 dl ásványvíz
2,5 ek étolaj
5 dkg kristálycukor
késhegynyi só
könnyű megjegyezni, mert az étolaj kivételévől mindenből "5 kell":))
Előbb a tojásokat felütöd egy mély tálban, hozzáöntöd a hideg tejet, cukrot, sót és habverővel simára kevered.
Állandóan kevergetve beleszórod a lisztet, kevered folyamatosan, hogy ne csomósodjon össze a tészta.
Amikor szép sima, mehet az ásványvíz (szódavíz) bele. Annyit önts, hogy a tészta nyers tejszín sűrűségű legyen, ehhez lehet több kell majd, mint a receptben szereplő 5 dl... menet közben meglátod.:)
A kész tésztát sütés előtt legalább fél órát pihentesd.
Ebből a tésztából tudok olyan vékonyat sütni, mint a "strandos palacsinta"... családom úgy szereti:D