Purple Onions Creative Commons License 2012.10.26 0 0 29

Ha jog-ász lennél, tudnád, hogy a ( saját) gyermek születése nem lehet kárra okot adó körülmény.

Hol írtam én ilyet?

A bírói gyakorlat töretlen ebben a tekintetben, így például elutasítják minden olyan nő kártérítési igényét, aki az igényt arra alapozza, hogy a törvényes abortusz műtét ellenére terhes maradt és egy nem kívánt gyermek felnevelésének kötelezettsége terheli.

Ez speciel azért nem ide tartozik, mert senki sem írta azt, hogy azzal éri kár a valódi apát, hogy gyermeke születik. Mondjuk a magyar bírói gyakorlat jelentős része hozzá nem értésből vagy kényelmességből fakad, de hogy az igazsághoz sok köze nincs, az biztos. De ez mellékes most.

A büntetni rendelt egyes esetekben az elkövető csak anya és a valódi apa lehet.

Aham. Most mondta be a rádió, hogy évente százezernél is több az olyan eset, ahol az apa és az anya együtt eszelik ki, hogyan lehetne a gyermeket egy vadidegen férfi nyakába varrni.

A valódi apa pedig 

Tekintettel arra, hogy a jogszabály olvasásánál: 

- nem ismerted fel hogy annak alapján a férfi is büntethető

Pont ez a baj, hogy felismertem, hogy CSAK a valódi apa bűntethető elkövetőként.

- nem ismerted fel, hogy kik lehetnek az elkövetők és a sértettek

De, csak a logikát, a valódi életre való reflektálást hiányoltam, meg az egyensúlyt.

- nem ismered a büntető jogi kár fogalmát

Na ennek az alapjára kiváncsi lennék. Mondjuk egy idézet sokat segítene.

- nem tudod, hogy ( saját) gyermek születése nem lehet kárnak alapja

Nem is írtam ilyet, így viszont könnyen lehet, hogy te nem tudsz olvasni vagy szöveget értelmezni.

de mindezek ellenére jogértelmezést kérsz tőlem, sajnos azt kell mondjam, ezt veled nem tudom megvitatni.

Tudom, hogy nem tudod megvitatni. Az kiderült abból, hogy olyan dolgokra reagálsz, amiket nem is írtam.

Előzmény: exhighand (27)