Hogy vannak hülye törvények, az messze nem azt jelenti, hogy minden törvény hülye. A drogosakra vonatkozót én még szigorítanám is. A családomban volt a nagy engedékenységnek halálos áldozata. Az unokanővérem fia, ezelőtt tizenpár évvel előbb kb. két év alatt kifosztotta a családját (még a ruhákat is elvitte a szekrényből, hiába cseréltették le a zárat), majd túladagolta magát, miután a valaha kifejezetten gazdag család össze vagyonát (az ingatlanokon kívül) kábítószerre költötte.
Aki törvényt szeg, jogilag sem mind bűnöző, bárki bármit gondol. Csak megemlítem.
Pedig csak te hiszed hülyének, aki egyszerűsít. Az egyszerűsítés, messze nem az ostoba emberek sajátja. Aki meg drogos, az bizony drogos, ha mellette, mondjuk jó szakács akkor is. Ha valaki elveszi a más libáit és nem fizeti ki, noha ő megkapta az ellenértékét attól akinek továbbadta, akkor az libás lesz, ha van akinek ez politikai meggyőződése miatt nem is tetszik. És folytathatnám. Szerintem inkább az, az idióta, aki politikusokat próbál védeni, főleg, ha a nincs miért. Mi hasznot hozott neked a libás, vagy a drogos vagy akár a gyurcsányi? Mi jót tettek neked? (A cigány nem illik ide, mert nem valamilyen akaratlagos dolog, hogy valaki cigány, vagy sem. Ha ezt a fogást gondolták találni ellensúlyozandó a tolvajt, mellényúltak, mert nem ugyanaz a kategória.)
Nem tudom hol élsz, de bizony Pesten élőben is ugyanezeket mondja az emberek döntő többsége, ha szóba kerülnek a politikusok. Én gyakorlatilag a fél napomat cégvezetőkkel töltöm (a másik felét meg melósokkal), ha éppen melózok, de ott is ezek mennek, folyamatosan, ha szóba kerül a politika. Persze nem csak ezek, de ezek szinte mindig.