más a véleményem ezekről a dolgokról.
Svájc, Hollandia jó példák. Hollandiában bevált, ott csak a drogturisták okoztak gondot, ami ellen léptek is. de a szabályozás óta inkább csak csökkent a saját fogyasztásuk. a csehek is lazítanak, az osztrákoknál is lazább a szabályozás, és nem ugrottak meg a statisztikák, sőt hosszú távon csökken a használat, lásd amit mondtam a tiltás pszichológiai hatásáról (főleg fiatalok esetében)
az arab országokban ne gondold, hogy nincs, vagy hogy visszaszorul, épp ellenkezőleg.
természetes, hogy a tudatosság növekedésével a kíváncsiság és a nyitottság is megjelenik. ezeket középkori módszerekkel már nem lehet meggátolni, ésszerű és hatékony szabályozás kell.
én elég sok drogost ismerek, jó 8-10 éve magam is éltem vele, bár függő sohasem voltam, ezért is hagytam abba egyik napról a másikra.
nem azért gyilkol valaki elsősorban, mert drogos, vagy drogozott, mint ahogy az alkohol sem önmagától öl. felerősíthet olyan dolgokat, amelyek amúgy is benne vannak az emberben. tehát nyilvánvalóan ezek a tiltások csak látszatcselekvések, az okokat nem szüntetik meg. ha az egyik tünetet legyengíted, majd lesz másik.