Prigradica
2012.10.21
|
|
0 0
1855
|
Nem javaslom a vezető nélküli túrázást. Még mindig 2 millió akna van a földben és azok nem zápulnak ám meg (lásd a héten Bp-en talált fél tonnás II. vh. bombát.)
Biztos tudod, hogy a Bjelasnicán keresztül húzodott a front. Nekem is van aknatérképem és a Rakitnica környékén is jelöl aknákat. Fent Lukomir környékén viszont nem volt jelölve akna, mert talán a partizánok sem találtak ott célpontot olyan magasan a csúcson. Ott mi is bátrtabbak voltunk. A Rakitnica völgyében ugyanakkor benenm volt a félsz, mert kísérő nélkül voltam (írtam róla itt, az előző nickemmel). Ugyanakkor tudnod kell, hogy a térkép csak az ismert aknás helyeket jelöli. Ahol pl. már felfrobbant valaki v. valami (pl. erdei állat), vagy tudják, hogy oda telepítettek. Ahol nem járnak emberek, ott lehet, hogy nem jelöl aknát a térkép, de lehet, hogy csak azért, mert még nem robbant fel egy sem. Jobb egy helyire bízni az ilyesmit. Bár már elég jól bejártam Boszniát, de az biztos, hogy soha nem térek le a kitaposott útról, még egy métert sem, ha egyedül vagyok és nem tudom megkérdezni, hogy van-e veszély.
Jó lenne nem olvasni rólad a hírekben. Nem kérnek sokat a túravezetők, és biztosítják a cuccot a kanyonozáshoz. |
Előzmény: oleandro (1851)
|
|