Jót mosolyogtam ezen a hsz-en. Egy szóval nem mondtam, hogy rossz de nekem nem szimpatikus, kétlem, hogy azt hozná a valóságban is, amit hírdetnek.
A puding próbája az evés és a gyilkos galócáé mi? Nem kell mindent kipróbálni, hogy véleményt alkothass. Sokszor elég gondolkodni.
Ja, azért mosolyogtam mert felsorolsz pár tárgyi , mondjuk így tévedést. A szellőztető gép ezt mind tudja, csak te fizeted a számlát. A pollen és egyéb szűrők időnkénti cseréje stb. stb. A több száz m3 levegő mozgatása, azért nem piskóta!A gázkazán többszöri cseréje vagy tervezői hiba, vagy tanulópénz, mert kispórólták a hozzáértő tervezőt. Az allergia meg nem betegség, hanem tünet, ha valaki nekilát és hajlandó az alap problémával foglalkozni, még az is előfordulhat, hogy rendbe jön. Én szerencsére nem vagyok érintett, de több ismerősöm is váltott az elmúlt években és ma már nem allergiásak! Hm! Az ablak természetesen nyitható, de szinte sosem fogod kinyitni, mert bejön a szúnyog, a por, a pollen és a hideg vagy a meleg. Márpedig egy olyan házban amelynek az energia igényét úgy számolták ki, hogy még a bent tartózkodók hőtermelésével is kalkuláltak, ott nem nyitogatnak ablakot! Minden ablaknyitásnál elindul hátul valahol 1-2 - pár elektromos ketyere és jó pénzért megpróbálja kompenzálni a te ablaknyitásodat. Mindennek ára van. Egy ilyen házban, ahhoz, hogy legalább megközelítőleg hozza a papírformát, meghatározott szabályok szerint kell élni. Persze ez nem biztos, hogy rossz vagy betarthatatlan, de így van. Manapság nagyon vásári szemfényvesztés sok tájékoztató. Csak egy példa: követhetetlen tempóban telepítik a különböző hőszivattyúkat és a szakmai berkeken kívül alig hallani a buktatókról és hogy mennyien átkozzák a napot, mikor belevágtak. Okos szakemberek közt olyan hatásfok számítási elveken folyik a vita és próbálják egyesek feltalálni a spanyol viaszt, illetve félrevezetni az embereket, amit a német energetikai hivatal már az 1930-as években szabályozott. Igen, a hőszivattyúkra vonatkozóan, mert ezt sem ma találták fel. Ott előírták a rendszer hatásfok számítását, most nálunk néhányan a készülék hatásfokkal dobálóznak. Azt hiszem nem kell ragozni lehet/van különbség a kettő között. De kertészeti példát is mondok.
Pár éve "feltalálták" a szudáni füvet, mint viszonylag strapabíró takarmány növényt. Magyarországon a szudánifű termesztésének bevezetése és propagálása nyomtatott szakirodalommal támogatva az 1920-as években (meg)történt!
Remélem nem sértettelek meg, én szívesen elmélkedek ezekről a dolgokról és azt is belátom, ha rosszul vélekedtem valamiről, de nem vagyok egy könnyű eset, az tény! :-)