köszönöm a dícsérő szót igyekszem megszolgálni és fülednek tetsző szavakat megfogalmazni
Azért pár gondolatot engedj meg:
-a luxus kategóriás autó nem attól az mert az 0 éves,vagy 10 éves vagy akár hány éves.Maga az autó az,mert társadalmileg így van elfogadva az a típus és kész
- a fenti kategóriás autókat bírtokló emberekről az az elfogadott nézet, hogy nem bérből-fizetésből élő napszámosok
- az is elfogadott, hogy talán valamikor tanultak azért, hogy aztán abból az ismeretből származó szakmával, vagy végzettséggel megszerezzék azt a javadalmat,amiből megvették annyiért amennyiért
-ha tanultak akkor abban az oskolában csak valamit beleplántáltak a nyakán levő gombolyagba mondjuk emberségből és erkölcsiségből is talán-így gondolja a nép. Nos nagy többségében,-mint ahogy itt is pár nem kellően jó hangvételben megfogalmazott írásodban is olybá tetsző- megnyilatkozást hall az egyszerű és a közép réteg, amit félreértelmez és az olyan tulajdonosokat érinthetetlennek,földfölött járónak hisz.
Ha mondjuk azok az emberek akik a luxus dolgok tulajdonosai szóval és példamutató tettel is elől járnának a törvénykövető magatartás bemutatásával,akkor fel sem merülne a középtől lefelé, hogy -Na ugye azok is megmondták és nekik lehet,akkor nekem is- gondolat.
tehát nagyon sok esetben bizony -furcsa amit írok,de igaz- a szónak nagy mozgató ereje van.
- a 90%-os felderítés hát biza nem igen tetszene a nagy többségnek, ha a csendőr és a régmúlt rendőri módszereivel teremtenének és tartanának itt rendet. Csak hogy értsd az utca közepén a babakocsit toló elsötétített napszemüveget viselő feszesnadrágos anyuka,akinek ráadásúl a fülébe dugva a headset és azon folyamatosan csacsog -nem éppen a bababocsiban ordító gyerek apjával- ha kapna egy tockost nem igen hiszem,hogy örülne neki,mivel már az a rendbiztos úr mondjuk sokadjára inti figyelmeztetően meg. Mert ugye a bűn és bűn között csak a társadalmi csoportok értékmegítélő szemszöge alapján van különbség egyetemes szinten való értelmezés szerint nincs.
Tehát ha azt nézzük,ami neked nagyon fáj, hogy cigó szenyától miért nem kobozzák el azt a kocsit,amivel pld. az udvarodból lopott vasat viszi a MÉH telepre ,akkor azt tudom mondani, hogy azért nem mert tv. írja elő és kvázi ezzel párhuzamba állítom azt, hogy sok esetben azt sem bünteti a hatóság,ha a KRESZ -kötelező tevékenységek a járművel elindulás előtt- rendelkezéseinek teljes,vagy részleges elmulasztása miatt téged sem szankcionálnak.
Tudom, hogy szélsőséges,de a párhuzam, hogy értsd.
Sajnos az hogy a tv szerelő 6 db-ból ha mondjuk 5-öt javít meg normában az a 90 % nem vethető össze a polgárok sérelmére elkövetett vagyon elleni bűncselekmények felderítésének darabszámával.
Hogy értsd ha egy nyomozás során mondjuk 6 fajta bűncselekmény elkövetése kerül felderítésre ,az kompenzál annyi 1 db-os bűncselekmény miatt elrendelt 6 db cselekményt,pedig valójában csak egy lett felderítve és nem 7 db .
Na ez így tudom kissé merész leírás,de az elemzők is így csinálják a népvakító statisztikákat,mert aztán ebből jönnek a %-ok.
Az, hogy kiállsz az igazadért az nagyon jó ritka az ilyen ember azt tisztelni kell és azt én is tisztelem. Azt meg egyenesen zseniálisan látod, hogy az emberek újabban érdekből állnagy nagyon sok jó dolgot akaró egyszemélyes harcos mögé.
Sajnos manapság a XXI szd.-ban felütötte egy olyan betegség a fejét,amit a lustasági érdek elnevezéssel lehetne leginkább jelőlni és ez már kezd olyanná válni,mint a rákos körömgomba.