APT Creative Commons License 2012.10.16 0 0 990

Nem értettelek félre, amit leírtál, az azt jelenti, amit belevéltem (illetőleg csak így van értelme) - de nincs értelme ezen összeveszni. Tudom, hogy nem ez volt a szándékod, azt is látom, hogy alapvetően mindenki jó szándékkal, türelmesen áll hozzá a dologhoz - ami sajnos iszonyúan nyökögve halad...

Sajnos én sem tudom/látom pontosan, mi történt, de amennyire az itt is fellelhető információkból tudom rekonstruálni a dolgot, az alapján úgy tűnik, hogy annyira azért nem veszett fejsze nyele ez még. Pénzügyileg sem.

Az eredeti költségvetés szerint kb: 20eFt-ot visz el egy-egy óra fizikális elkészítése, a többi az anyagköltség. Ez utóbbi alapvetően már elköltésre került, de a szükséges dolgok meg is vannak. Talán 10 (?) darab óra már el is készült, plusz három várja a gazdáját (bár az még a P.Kiss felé ki sincs fizetve, és talán még a korábbiakból is van egy kis tartozás).

Viszont a számlán még van valamennyi pénz, elvileg van 300eFt, amit felvettek a számláról, de nem számoltak végül még el vele - első körben feltételezzük a legjobbakat, és vegyük úgy, hogy ez a pénz vagy eljut végül a P.Kisshez, vagy visszakerül a számlára - és van még egy cca. 500 ezres tétel, ami valójában be sem lett még fizetve. Miközben a még el nem készült 40 órára jutna úgy 800 ezres kiadás, valójában nem fog ennyiből kijönni, de akkor is úgy tűnik, hogy nagyjából megvan (de legalábbis meg lehet) rá a fedezet.

Pénzügyileg tehát a project nem halott. Nagyon most már voltaképpen koordinátorra sincs szüksége, hiszen az összes szerkezet, anyag, mutató megvan, megvan az órás (P.Kiss), aki elvállalta, és meg is tudja csinálni - ha kap rendes, kiszámítható ütemezést mellett pénzt érte (úgy tűnik, eddig nem kapott), és lesz valaki aki tartja vele folyamatosan a kapcsolatot, diszkrét módon, de azért presszionálja, akkor szerintem lassan, de össze fog állni ami még hátra van.

A pénzügyeket azonban rendezni kell, áttekinteni, egyértelműen szükségünk van egy korrekt elszámolásra, egy felelős várható további költségbecslésre, ez alapján a project esetleges "feltőkésítésére", az elmaradások pótlására, és utána talán lesz valami...

Ehhez össze kellene jönnünk, egyértelműen számszerűsíten mindent, amit tudunk.

Előzmény: jazzcool1,2 (987)