l.gyuri17 Creative Commons License 2012.10.16 0 0 15014

Hát nagyon szépen köszönöm a hozzászólást a fajtákat illetően.

Nem véletlenül félve tettem fel a kérdést, tudtam, hogy nagyon szubjektív, de pont ezért próbáltam kicsit objektívebben megközelíteni.

Tudom nagyban számít a műfaj, a kézben mi van, az ár, de úgy gondolom elég jó összehasonlítást sikerült TEHTUBE-nak összehoznia.

Az árat nem véletlenül nem írtam irányadónak, mert amire jelenleg egy magyar embernek pénze van az vagy egy olcsóbb klón vagy egy TG-széria, esetleg T-t ha sikerül kifogni. Nyílván elöszőr csak nagyvonalakban szerettem volna a szériákról vélekedést, mert ha már befolyásolom a Tisztelt Fórumozó Emberiséget! :) , akkor nem kapok reális rálátást.

De ha már a befolyásolásról van szó, igen rock zenéről van szó, olykor progresszív rockig elmenő részekkel. Az árat meg nem tudom, én L szériát néztem volna abból is inkább a 100-ast ha venni akartam volna, én úgy gondolom egy jó állapotút már 200-300 ezer környékén lehet már venni, bár még a leslie nagy kérdés.

Ha már teljesen el akarok rugaszkodni az objektivitástól, akkor annyit mondanék, hogy régóta azon töröm a fejem, hogy a rockzenén belül egy újkori Eddát hozzak létre. Stílusban mindenképp, csak a mai kornak megfelelően(nem a 80-as évek zenéjét majmoló, hanem kicsit a mai keményebb műfaj szerint, nyílván ez terv.). Jó, sőt szinte tökéletes szöveggel, ami szól is valamiről nem úgy mint a legtöbb mai zenekar szövegei (Tisztelet a kivételnek!!!) és nagyon meghangszerelt, már-már néha progresszív, összerakott zenékkel. Számaim már vannak, most az eszközök beszerzésénél tartok, csak hát ugye mint minden más ez is pénz kérdése. Egy masterkeyboard már van(ez megint egy másik topic), jó lenne egy igazi hammondon játszani, mert már a VB3 szoftvert meg a midi billentyűket meguntam, hiányzik a Waterfall az ujjaim alól.

Meg én még mind a mai napig úgy gondolom nincs teljesen kiaknázva ez a remek hangszer, még mindig lehetne kifacsarni belőlle szerintem új hangzást vagy új hangokat. Lehet, hogyha a leslihez odaerősítek egy vödröt és azt mikrofonozom ki egy teljesen új hang jön létre és lehet ezt fogják majd az emberek másolni(persze ez csak egy vicc volt, inkább a lényeget akartam ebből kihozni). Na szóval ezaz amit nem akartam elsőre leírni, mert egyből a hangot behatárolja a stílus és az ár.